...promenera tills fötterna dör...



Efter att ha varit och fikat hemma hos Linda (som har sjukt fin lägenhet!) så gick jag och Slurken hemåt. Det är ju en rätt go promenad och vi lät det ta sin tid. Slurken somnade så fort vi kommit utanför Lindas port och sov fram tills att vi var framme vid sushistället.

Jag köpte mig en spicy lax som jag njöt av utomhus och Slurken njöt av en ekologisk Hipp. Hemma igen och nu snart ut igen. Slurken kräver stimuli och äventyr. Jag kräver kaffe. Tänkte slå flugor i en smäll där :)

...vi kallar honom dr.Ål...

Slurken håller förresten på att få tänder. Två små vita gryn både syns och känns i underkäken. Nu fasar jag för att amma.

Slurken har också börjat åla vilket gör honom lite mer nöjd då han kan "go places" på egen hand och nå allt som han vill smaka på.

Idag hälsade vi på pappsen på hans jobb och han visade stolt upp sin lilla Slurk för alla. Sen blev det mat och vagnvila och hemfärd med tåg. Slurken har det bra. I morrn ska vi till hemstaden för att hälsa på mamma som har ledig dag från jobb. Håll tummarna för like sjukt fint väder som vi haft idag!

...ju kladdigare han är, ju roligare han han haft...



Vi körde lite parkhäng idag, jag och Slurken. Folkets Park blev det och det var minst lika kul som jag hade hoppats på! Loke kollade in grisarna, badade fötterna,lekte på filten och åt Ella själv - eller ja - fick massa med Ella både i munnen och på sig. Men ändå! Vill han prova äta själv så får han ju såklart göra det :)

På vägen hem tog jag av mig skorna och herre min jefel vad skönt det var att promenera hem barfota!

Test

Följ min blogg med Bloglovin

...munpruttar är det nya svarta...


Vi gick och grillade. Det var gott! Slurken vaknade och drog lite i gräset och åt lite ella som han sen munpruttade ut över hela mig. Mysigt!

Efter det blev det långlur i vagnen och sen vidare vid tutten. En heldag med andra ord. Nu kör han gåstol, vi dricker kaffe och njuter av, inte bara ett städat hem, utan också sista delen av helgen.


...såhär på annandag midsommar...


Slurkis har varit vaken i över 3 timmar nu och borde vara trött. Borde. Han sitter just nu hos sin pappa och spelar på munnen, hur nöjd som. Jag fattar inget! Han kraschar väl snart...

Idag tänkte vi grilla om vädret är med oss, annars steker vi daugsen hemma istället. Men det hade varit mysigt med lite parkgrill.

Och förresten, heter det verkligen annandag midsommar idag? De sa det på nyhetsmorgon och jag bara WHAT?!?

...ingen dans runt storsnoppen för vår del...


Midsommar spenderas i lugn och ro hemma i lägenheten med god mat och mys. Slurken leker för fullt med pappsen och jag ska snart steka körv och kydabullar. Tillsammans med sill, ägg och lite potatis och gräddfil får vi oss en riktigt gottig middag :)

I morrn är det kalas här hemma och jag hade tur nog att få en tvättid idag så jag kunde tvätta mjölken från klänningen så jag kan ha den i morrn. Gud alltså. Den är mitt nya favoritplagg. Trodde aldrig att jag skulle kunna älska en klänning.

...Sjukt osnyggt med mjölkpölar på nya fina klänningen...


Dagen har gått bra. Slurken sov både på resan dit och hem och var hyffsat nöjd resterande tid :) Annas lilla slurk var riktigt lång nu och det var en mycket trevlig fika vi hade.

Vad som inte är trevligt är att då jag inte ammar dagtid fyllt tuttarna och såhär på sen eftermiddag lättar de på trycket. Denna gången under bussresan - såklart. Sjukt osnyggt med mjölkpölar på nya fina klänningen.

Tur nog är jag förutseende och hade en kofta över eländet så jag slapp skämmas. Det blev bara lite kallt och dragit.

...den lilla rosa...


Jag älskar den nya rosa(!) klänningen. Den är sjukt skön att ha på sig och luftig! Gud vad den är luftig! Love it! Idag ska jag och Slurken åka lång bussresa till hemstaden för att hälsa på en av mina närmaste vänner och hennes bebis.

Jag hoppas verkligen att Slurken reder det bra denna gången också, jag har laddat vagnen med mat och dricka, jag har med mig min favorit-MT och det ligger typ 1000 blöjor i skötväskan.

Med allt detta fixat, vad kan egentligen gå fel?

...här står jag och hemmafruar mig...


Loke i sin nya snyggtröja. Han klär så sjukt bra i alla färger. Verkligen alla! I morrn fyller mannen 29år och då ska ha få den enorma överraskning jag fixat med i veckor för hans skull. Tror han kommer bli glad :) Jag har ju lagt ner både tid och själ i det hela.

Nu: ner och handla för att baka jordnötskakor som mannen ska ha med sig och bjuda jobb på i morrn. Tur de går så snabbt att göra.

...lindexorgie...


Hade en massa rabatter på Lindex så Slurken fick nya kläder som passar och inte är för korta, dvs storlek 74(!) och jag köpte en långklänning i rosa. Vad har hänt? Jag i rosa?

...så går vi runt kring en enebärsbuske(?)...

Loke klär, eh, smakar på midsommarstången

...trodde aldrig jag skulle göra det...


Världens bästa lilla Slurk är vad han är. Och han är så envis och nyfiken. Han vill så mycket men kroppen har inte kommit lika långt än. Hade Slurken fått välja hade han gått - nej sprungit! - vid detta laget. Han har börjat trycka ifrån med händerna och trycka benen under sig i krypställning men än fixar han det inte. Men det kommer.

Sitta gör han nog snart själv också, det handlar om veckor skulle jag tro. Allt är så himla spännande nu. Jag fattar knappt att det är sant att han är så stor.

Gjorde nåt jag aldrig trodde jag skulle göra, men till mitt försvar var det 30% rabatt. Jag köpte två par molo-kläder. NYA molo-kläder alltså. Men de var så fina! Stjärnbyxor och popcornbody. Klart en liten Slurk ska ha det!

...hoppas att det passar finsmakaren här hemma...


Har lagat mat till slurken. Kycklinggryta med morötter, palsternacka,lök och äpple. Det blev förvånadsvärt gott får jag säga! Hoppas Slurken med tycker det, det är ju liksom ingen Ella...

...morgonstund har lekplats i mun...


Vi körde en morgontur till lekplatsen. Hoppa på stubbar, gunga och gräva (äta?) i sanden. Loke var asnöjd och somnade av ren utmattningsglädje i vagnen. Väl hemma vaknade han, fick en Ella och leker nu med dappi.

Senare ska jag och Slurken till hemstaden för att fira Slurkens morbror Henrik på 25årsdagen. Kommer bli supertrevligt och jag hoppas att Slurkis tycker det samma :) Men vi garderar oss - vi tar med både en Ella och sjalen. Just to be safe!

...SPLAETT!!! och så var sängen full av kräks....

Vi trotsade vädret och gick och gungade på lekplatsen vilket var awsome!

Efter dessa helvetiska 24 timmar så förtjänade vi lite frisk luft. Slurken vill inte somna igår. Han knölade och bökade och vägrade. Och sen fattade vi varför. Helt plötsligt kaskadkräks han ner hela sängen och skrämmer både mig och sig själv. Vi tvättar av och tröstar, byter allt och sen somnar han. I 2 minuter. Sen kaskadkräks stackarn igen. Byta allt igen, trösta den rädda slurken.

Vi trodde först det var maginfluensa eller annan (o)trevlig magåkomma men det blev inte mer av det sen. Ingen feber, inget löst bajs. Tror det är nåt han fått i sig som inte magen fixat. Han fick smör i maten till både lunch och middag, kanske blev det för mycket för den lilla magen?

Och idag har han varit grinig. Fast inte sådär sjuk-grinig utan mer uttråkad-grinig. Jag tänkte ju att vi skulle ta en slapp dag hemma men det tror jag inte Slurken alls ville. Och maten jag köpte var inte heller god så vi fick rusa ner till ICA och handla en Ella som han såklart slukade. Bara ekologiskt är tydligen gott nog...

Tur nog fick jag en tvättid så allt som är nerkräkt (och det var en hel del) är nu tvättat igen. För tänk er stanken om högen fått ligga och vänta på tvättid... huga...


...är det hädelse att njuta av en kyrkoupplevelse utan att tro på gud?...


Jag hade inte en aning om att avslutningen på den öppna förskolan skulle vara så sjukt högtidlig. Det kändes som skolavslutning i åk 2 typ. Levande (böne)ljus som vi fick tända, psalmer och uppklädda föräldrar och bebisar. Eller ja, Loke var inte direkt uppklädd, han var mer bara klädd ;) Han redde iallafall det hela bra och skrek inte alls. Alla var imponerade.

Och för mig som inte är kristen trodde jag att det skulle ta emot mer än det gjorde. Men det var riktigt mysigt! Inte för att det var kristet utan för att hela händelsen hade den här känna-igen-sig-faktorn som gjorde det hela lite extra och lite nostalgiskt. Hur ser egentligen skolavslutningar ut nu för tiden? Jag har nollkoll på sånt.

Vi var sen hemma till 13 och jag ordnade fisk och potäter med smör till Slurken. Sen iväg till parkträdgården för mer mamma-häng och Slurkis sov sig genom allt. Så social är han.

Han sover än. 2 timmar nu. Sen blir det väl houla-balou hela kvällen till 19 då han ska grötas och sövas :)

Om denna dagen skulle få poäng hade den fått 10poäng av 10 möjliga. Ja, så bra var den!

...han är ju iallafall tydlig med vad han vill...

Nu är Slurken trött. Nu vill han gå och sova. Godnatt!

...bara potta - vänta - och whajpa...

Slurken sköna gröna potta

Jag är själv också så tacksam för att vi valt att EC:a Slurken. Han bajsar alla bajsar på pottan och har gjort det sen han var 5 månader, är nu 6 månader. Det är helt galet skönt och det känns nästan som att vi blir lite handfallna om jag eller mannen missar hans signaler och får en bajs i blöjan. Liksom, what, hur gör man nu det här?

Nu är det ju bara att potta, vänta och whajpa - done! Inget klet, inga sår eller röd rumpa. Total Win

...och hepp, då var han 6månader, kom han inte igår?...

En slapp Slurk

Nu för tiden så ammar jag max 2-3 gånger per dag och då i samband med att Slurken ska sova. Det funkar bättre med brösten. De fylls visserligen påoch kan spänna men inte alls lika ofta eller lika intensivt längre. Nu kan det gå 6 timmar (eller mer!) mellan amingen på samma bröst utan att jag dör lilla bröstdöden.

Och det känns rätt bra att trappa ner amningen också, rent känslomässigt. Jag har dock njutit fullt ut av närheten jag fått genom amningen i dessa 6 månader men Slurken behöver mer mat och det känns bra att han gillar att äta "vanlig" mat. Han äter nu frulle, lunch och middag och 1-2 mellanmål däremellan. Tutte får han när han ska sova om han inte kommer till ro. Hela övergången från amning till fast föda har liksom skett så naturligt.

Slurken blev förresten 6 månader igår!
Fatta att det är 6 månader sen han föddes - då vägde han bara 2685g och var 47cm lång, 4 veckor för tidigt valde han att titta fram också.

Nu 6 månader senare väger han närmre 9 kilo (grädde i brösten?) och är närmre 70cm lång. Helt ofattbart!

...i mitt flamingoglas blir alla drycker festliga...

Låtsas-mojito med is i favoritglaset #nom nom nom

...ÅHMAJGAD...

Romsås, varmrökt lax och wakamesallad. #ÅHMAJGAD

...med värsta tuttkudden...

Vem skulle inte vilja sova såhär mysigt?

...I vår del av världen står föreställningar om förträffligheten hos barnsängar, barnvagnar och vaggor ofta i vägen för att små barn ska få den fysiska kontakt de behöver även när de sover...

Jag har like:at Libero på Facebook och det gör att jag då och då får lite "tips och tankar" från dem då och då. Det brukar inte vara några större överraskningar i texterna. Det brukar vara det gamla vanliga. Men idag tog de upp sömn och jag blev rätt förvånad och glad när jag läste det.

"...Det första ni måste göra för att få tillräckligt med sömn – och det gäller särskilt barnets mamma – är att sova tillsammans med barnet..."


"...I vår del av världen står föreställningar om förträffligheten hos barnsängar, barnvagnar och vaggor ofta i vägen för att små barn ska få den fysiska kontakt de behöver även när de sover..."
Läs mer här


Är det inte fantastiskt att få läsa detta från Libero? Det flesta ställen jag läst på, där man fått ut liknande info vågar ingen vara så bestämd som Libero varit i sitt utskick. Jag har nog aldrig sett något annat kommersiellt märke hylla samsovningen såsom Libero har gjort.

...hur kan man vara så fantastisk?...

Jag har köpt världens bästa present till maken som fyller år i slutet av månaden och det är nästan lite av sådär nyttig karaktär, något han verkligen behöver och kommer uppskatta :)
Jag har hämtat ut paket från buzzador, hämtat ut traderavinst och nästan fått migrän. Och just ja, fått tillbaka på skatten. Det är väl det största idag.

Slurken blir mer och mer barn och det ärlite galet att inse att han inte är en liten bebis mer utan börjar bli ett barn med vilja och bus och stora stora leenden. Det är nog det Slurken ärbäst på, efter att bajsa, det är att le.

Jag vet att alla säger detta om sina barn, men Slurken är verkligen en helt fantastisk liten människa!

...och där står jag i kön till ICA med stora läckra mjölkfläckar på tröjan...

Slurken äter mer och mer vanlig mat. Större och större portioner och han verkar verkligen gilla det. Och jag kunde inte varit gladare. Eller jo, det kunde jag varit. Problemet med att det går så bra med maten är att tuttarna dör av överfylldhet. De har tydligen inte riktigt fattat än att Slurken inte är lika tuttsugen mer.

Det spänner och jäklas och håller på. Jag läcker som ett såll vid de allra minst lämpliga tillfällen. Som när jag går på stan och känner mig sådär extra snygg - PANG - det bränner tilli brösten och 2 sekunder senare sprutar det ut mjölk. Eller när jag står i (lång) kö på ICA - PANG - det bränner och sprutar, två stora fläcker dyker upp och jag skäms som aldrig förr.

Och jag vill inte ha några läbbiga inlägg som samlar upp mjölk så jag sen går i sommarvärmen och luktar sur mjölk eftersom de inte torkar och jag glömmer bort att ta ur dem. I won´t do it!

Får väl satsa på att ha med mig någon extratröja jag kan hutta på om det skulle bli tuttregn.
Men när börjar brösten fatta att Slurken inte alls är hungrig på bröst på samma sätt mer?

...hjulen på bussen snurrar runt runt runt...

Stadsbusstur

...det är inte fult att behöva ta emot hjälp...

 


Slurken haz done it again. Somnat i vagnen alltså. Detta med vagn går riktigt bra nu för tiden. Det är väl så att vi har byggt upp ett bra förtroende där han litar på att vi är där och kommer om det skulle vara så att han behöver oss. Vi skulle aldrig få för oss att ha honom i vagnen om han är rädd/ledsen/orolig eller på annat sätt visar att han verkligen inte vill.


Och det här med förtroende är rätt spännande. Jag har i hela mitt liv varit den som tagit tag i saker och såg till att det som skulle göras hände. I högskolan ledde jag våra grupparbeten och tog på mig de andras del för att jag inte ville riskera att få dåligt betyg. Jag förlitade mig inte på att andra skulle ordna det hela för då kunde det ju bli så att det inte gjordes. Jag hade alltså rätt dålig tillit till att andra skulle fixa saker som jag själv kunde göra.


Men det har blivit bättre. Jag har förtroende för mina närmsta för jag vet att jag kan lita på att de gör det de säger att de ska göra. Jag kan be dem om hjälp och jag ser det inte som något negativt att behöva ta emot hjälp. Tvärtom. För mig är det en styrka att kunna ta emot hjälp, eftersom jag haft svårt för det innan. Att kunna säga "Jag klarar inte detta, detta som du är så bra på, kan du hjälpa mig?" är inte bara stärkande och bekräftande för den som får hjälpa till utan också ödmjukande (är det ens ett ord?) för mig. Och jag tror att man också blir mycket mer mänsklig när man kan ta emot hjälp som man behöver.

 

 


...sommar i storstan...

Sommarslurken med sin mamma, fotad av sin pappa :)

... Jag är liksom inte redo för att han ska sluta amma...

Slurkis är trött. Slurkis har varit vaken sen 05.20 då han i sedvanlig ordning morgonbajsade på pottan och därefter bara sovit 15min vid 9. Han är inte riktigt redo för sådana långa vaken pass än, det märker man på hans humör. Han har dessutom bara småätit och borde vara jättehungrig men ratar tutten och blir tokilsk. Han somnade i sjalen och jag hoppas han sover 1-2 timmar iallafall så han blir människa igen och kanske kan få i sig lite lunch.


Jag har ju iofs hört att det kan bli så när man börjar med mat, men jag trodde att han, som den tuttgubbe han är, skulle vilja tuttas mycket längre. Jag är liksom inte redo för att han ska sluta amma.


Och idag kom jag till att tänka på att Slurken har bajsat på pottan sen veckan innan han blev 5 månader (blir 6 månader nästa söndag) och under den tiden har det bara blivit EN bajsblöja. Är inte det rätt fantastiskt? Och den bajsblöjan var mitt fel. Han signalerade som faan men jag fattade inte att det fanns mer bajs att bajsa ut eftersom han la värsta lasset bara nån timme tidigare. Och då hamnar det såklart i blöjan. Döh!


Jag är för övrigt rejält förkyld. Dock första förkylningen sen Slurken kom till världen så jag ska inte klaga, jag brukar annars vara förkyld sjukt mycket mer. Det tenderar att bli så när man har en igA-brist. Men jag ska som sagt inte klaga, ett tag var jag förkyld hela tiden, och var det inte förkylning, så var det allergi. Så jag är rätt nöjd ändå - man måste ju se saker från den ljusa sidan!



... Och så är de ekologiska...

 

Slurken har provat mat i ungefär en månad nu och detta är första gången han öppnat munnen av förtjusning och velat ha mer! Den där biffgrytan var verkligen poppis! Och de andra med frukt var inte dumma de heller :) Blandar man i lite sånt smaskens i gröt så slinker den ner den också. Och så är de ekologiska.


...Jag tycker det känns lite läskigt bara, att ha han där bak där jag inte ser honom. ..

Jag har haft rensning här hemma och lagt upp de flesta av Slurkens kläder som ser ok ut som men inte används mer, på tradera. Den snygga gröna/oranga sparkdräkten som han har på sig på bilden är från (älskade!) Plastisock. überfin!


Vi har haft ännu en lyckad vagnpromenad. Jag fattar inte vad som har hänt. Han avskyr ju vagnen. Eller kanske borde jag skriva avskydde? Det funkar just nu och det är rätt skönt. Jag älskar att bära honom men han väger för tusan 8500g nu och det börjar bli tungt att bära honom framtill. Jag får helt enkelt lära mig att knyta sjalen/MT:n på ryggen. Jag tycker det känns lite läskigt bara, att ha han där bak där jag inte ser honom.


Hur har ni andra sjalare gjort? Bär ni på ryggen och hur funkar det? Är det läskigt?


...det gäller att ladda #2...

Slurken tar igen sig - det är ju kalas för Slurkens farbror i eftermiddag!

Det är rätt skönt att han reder att sova på egen hand i soffan om än jag får tutta honom till söms där. Snart kommer maken hem, kort dag och han tar med sig mat från Burger King!

Värsta lyxonsdagen!