...nya fotriktiga skor...


Gjuten i ett stycke och med en plug-in tunga och bakdel blir VIVOBAREFOOT Ultra den lättaste barfotaskon på marknaden. Ekovänlig EVA material gör den perfekt att springa trail eller längs med stranden!


Kan det bli bättre eller snyggare?

...onepiece till oss alla...


Loke har fått en onepiece!
(fast köpt på Lindex då)

...ledig? på semestern?...


Vad vi har hunnit med en massa!!
Igår beställde vi ny säng (kommer på onsdag!), köpte ramar och satte in foton, köpte fotoalbum och satte in foton, köpte fungerande dusch och satte in den.

Idag har vi varit och postat viktiga papper och varit och handlat kläder till Slurken (inklusive något som liknande en onepiece).

Vi har också varit på Kulturen idag och Slurken redde det sjukt bra. Sov genom halva turen och var tokintresserad av andra hälften. Han gjorde en massa ljud ifrån sig, sträckte sig efter en massa saker och tittade med de största blå ögon jag någon sett på alla saker inne på museet.

Vi åt sen på BK, och Slurken klämde en halv burk Hipp (mannen åt resten) och var på sitt soligaste humör mest hela tiden :)

Och sen bara poff så var dagen slut.

...sommaren har kommit till storstan! SKYNDA njuuuuut innan den försvinner igen!...




Idag var hela familjen på stranden och Slurken fick prova att doppa både fötter och lår för första gången i det stora blå. Det var riktigt roligt. Han satt där i vattnet, kände på sanden under vattnet, tog upp den, mosade den med de små små händerna, smakade på den och plaskade.

Han höll mig i händerna och skulle gå djupare ut. Varje gång det blev lite djupare hörde man små rys-ljud från honom eftersom det blev lite kallt. Men han skulle ändå längre ut. Vid midjedjupt gick vi tillbaka in igen. För det gäller ju att passa på, sommaren verkar inte vara här för att stanna.

Nöjdare Slurk får du leta efter!

...45 kronor för en måltid för en kung...


Idag tänkte vi satsa på IKEA. Vi behöver ny säng som är samsovningskompatibel. Den vi har nu med stort hål mellan madrasserna funkar inte. Våra madrasser i vår sängram är för mjuka så Slurken måste ligga mitt på min madrass och han brer ju sig som bara de så jag får 30cm att sova på, sängramen är sjukt ostabil och vi har haft den och madrasserna i 7 år och den har klarat två flyttar. Dags för nytt.


Vi tänkte oss två resårbottnar på 90cm alá Sultan men exakt vilka det blir får vi se. Vi ska alla tre prova ut idag är det tänkt. Inte handla idag dock men prova ut så vi vet vilken fasthet och så vi ska ha.

Edit:
Vi har varit på IKEA. Vi provade (alla tre) ut sängar och har hittat den samsovningsbara säng vi vill ha! Nu ska den bara köpas också. Och vilket IKEAbesök är komplett utan att moffa helt för billiga korvar och glass? Ärligt talat, vi fick 6st korvar med bröd, en läsk och tvåmjukglassar för 45(!) spänn.

...färgstarka kläder från Snoozy...



Varit och handlar i Snoozyaffären idag och det var svårt svårt svårt att begränsa sig. Jag ville handla allt till vår lilla Slurk. Jag menar, kolla på grejerna jag köpte! Alla plagg i butiken är i sådana underbara färger!

Priset är helt ok också, runt 129:- per plagg och nu har de dessutom rea så jag fick hem 2 par byxor, en tröja och en tunnare jacka/tröja för 500:- Helt ok! Jag kommer absolut handla fler Snoozykläder och det ska bli spännande att se om de håller sig i färg/form/mjukhet efter ett par tvättar.

Har du använt kläder från Snoozy och vad tycker du om dem?

...slurken kryper! Aja, nästan iallafall...


Ojojoj! Maken har semester vilket innebär att vi bara njuter av utflykter, familjelivet och bloggandet hamnar lite på efterkälken. Men det är väl så det ska vara? Vi åker buss, besöker parker och lekplatser, fikar till oändligheten och har det allmänt ledigt och bra. Det är skönt!

Slurken är nu nästan 7,5 månad gammal och kryper nästan. Han ålar sig dit kan ska och det är väl bara en tidsfråga innan krypandet kommer? Inget går säkert här hemma länge, att lägga honom på golvet och sen "jag ska bara" finns inte mer. Medan vi "ska bara" så har Slurken dragit ner både det ena och det andra och säkert knockat huvudet i lika många saker. Så nej, det går inte mer. Men det är rätt roligt också. Ju mer mobil han blir, ju mer reder han sig själv.

Slurken börjar bli stor!

...han har gjort hela världen på en dag...


idag har vi:
- Varit i Folkets Park mellan 9-10.
- Träffat Claudia och Colin samt ett par andra mammor och bebisar mellan 11-13
- Varit och lunchat/fikat mellan 13.30-14
- Varit på lekplats mellan 15-16.30

Slurken har sovit 2,5 timme - sammanlagt - idag. Så han vaknade nu för en stund sen, tokledsen, toktrött och allt var typ bara skit. Men efter lite mys i famnen och en tutte så är han i lite bättre form. Fortfarande slut men humöret är bra iallafall.
Stackars stackars överstimulerad slurk!

...slurken övar inför kryp-sm...

Och just idag blir han 7 månader. Hipp hipp hurra!

...ja, hösten är ju snart här så...


Fyndade ett fleecefodrat regnställ från Didriksson på rean. Halva priset. 300 spänn kostade det och jag kunde inte fått det till bättre pris.

Slurken har storlek 74 nu och regnstället är storlek 80 men ser riktigt stort ut så med lite tur kan han använda det i hela höstens/vinterns/vårens slaskperiod.

...en semesterhelg som heter duga...



Vi har haft en strålande helg, full med promenader, fika och äventyr. Vi har besökt stranden, folkets park, Västra Hamnen och fikat både här och där :) Fullt upp med andra ord. Och nu är vi hemma för dagen. Slurken har fått frukt och provat att köra sin Hokus Pokus-stol och det blev godkänt!

Nu slänger vi oss i soffan, myser och vilar våra helt sönderpromenerade fötter.

...färg!...


Slurkens gardrob gör mig så glad - tänk om jag själv hade haft så mycket färg i min!

...det är de där färgglada kläderna jag vill ha...


Jag älskar verkligen dessa två mönster från polarn och pyret. Slurken klär så sjukt bra i dem. Är glad för att jag hittade dessa två bodies hos samma säljare på Tradera. Att jag fick punga ut 80:- styck för dem gör inget, de var i superfint skick och väl värt de slantarna!

...hon får 10 poäng av 10 möjliga....


Såhär fina nagler fick jag av Katarina idag! Och det var så trevligt att träffa henne, vi har följt varandras bloggar sen ja, jag vet inte hur många år sen. Många!

Loke uppförde sig inte alls exemplariskt men till hans försvar var han både trött och hungrig. Nu är vi hemma igen och Slurken har fått mat och ligger och leker på vardagsrumsmattan. Jag funderar på fika.

Undrar om Slurken är sugen på en vagntur till?

...bebisar behöver inte få manikyr...


Snart ska jag och Slurken åka och hälsa på Katarina som ska öva på mina händer. Hon ska bli nagelteknolog (tror jag det heter) så jag ska få lite manikyr idag. Så att så fort Slurken är tankad med mat ger vi oss iväg mot bussen och hoppas på att han somnar lagom till manikyrandet.

...det går för fort, jag hinner inte med!...


Igår skrev jag att Slurkis inte sitter på egen hand utan tippar sidleds. Och igårkväll satt han en bra stund på egen hans utan att tippa sidleds. Det går så fort, jag hinner inte med!

Och som nu i morse, slurken ska inte alls sova på rygg nej, nu ska han ligga på mage och sova utan tutten.

Hur ska detta gå för mina stackars bröst om Slurken nu är färdig med amningen?

...bada bada bada...


Idag blev det plaskedam på balkongen. Det var väldigt lyckad. Slurken var übernöjd. Och ser ni? Ser ni att han sitter själv utan stöd! Det klarade han galant när han fick stöd av baljan på sidorna. För Slurken reder inte riktigt än att sitta själv, för han tippar sidleds. Men snart, det är rätt nära nu :)


Mormor och morfar har just gått hem och jag och mannen sitter och väntar på kommande åskväder. Undrar om det blir lika intensivt som igår?

...Slurkens rätt till samsovning med sin pappa...


Där ligger de och myser! Slurken, nu 6,5 månader, har ammats tills sömns hela sitt liv och har endast somnat utan tutte när han varit i vagnen eller sjal/bärdon. Så att han somnar bredvid sin pappa (första gången!) var en total seger för alla. Slurken behöver kunna sova bredvid sin pappa också, mannen vill ju så gärna ha honom hos sig nattetid vilket inte har gått då han behövts tuttas.

Men idag gick det. Det var helt klart lite stök och skrik de första minutrarna men den fantastiska man jag har och den fantastiska pappa Slurkis har, höll ut, pratade lugnt och mös på Slurken ända tills han somnade. Vilket max tog 15 minuter.

Detta är verkligen en win! Det stärker mannens självförtroende som pappa eftersom han nu med kan söva en trött Slurk utan min hjälp och det stärker Slurken att kunna somna bredvid sin pappa, även jag inte skulle vara där just då.

...vilken duktig kvinna du är som har städat så fint...


Slurkis sover och jag är i full gång med tvätten. Jag multitaskar deluxe! Om jag inte tvättar när han sover så diskar jag, lagar mat eller städar. Undrar om det är något typiskt könsrolligt? Att för att jag är kvinna har jag lärt mig att jag inte ska sitta och slappa medan hemmet förfaller? För jag kan verkligen inte bara sätta mig ner och slappa när han sover om det är så att det har droppats en k-bomb (kaos) här hemma. Någon form av duktighetssyndrom?

För jag gillar verkligen inte att ha oordning och oreda. Ändå är det så mest hela tiden här känns det som och jag blir så trött av att se det. Jag hatar att städa men älskar att ha det städat. Eftersom jag har städat idag och eftersom mannen diskade igår är det inte så illa idag. Det är bara tvätten kvar. Och när den är färdig ska jag unna mig lite soffhäng.

Vi har tvätt till 12 och kl 13 ska jag träffa en massa bebisar och mammor från BVC-gruppen. Och idag får vi förmodligen hem vår Tassimo - kaffemaskin. Jag ska dricka kaffe tills jag får ont i kroppen ikväll i sådana fall.