..waaaaahwaaaaah WAAAAAHHHHHH!!!!!....


...Små små steg...

Jag har handlat fika till mig och maken eftersom vi förtjänar det, speciellt maken så som han jobbar och står i. Jag och Slurkis har dessutom varit på ytterliggare lyckad vagnpromenad samt en lite tur på en öppen förskola. Det gick ok, vi stannade en timme och drog sen hem när Slurkis hade fått nog. Små små steg...



...Efter tutten blev det vagntur...

 

Vilken dag!

Babycafé kl 10 med mammorna från mammagruppen. Det var i kyrkan och stundvis smögs det in kristna sånger men det var faktiskt trevligt (trots de kristna inslagen). Vi lekte, Loke blev överstimulerad och hungrig, fick äta och vila och lekte lite till.


Väl hemma ratade Slurkis allt vad riktig mat heter och skulle bara ha tutte. Efter tutten blev det vagntur. Ja, ni läste rätt VAGNtur. Han gillade det faktiskt. Han såg nöjd ut och somnade till råge på allt. Vagnen, hans för tillfället värsta fiende kanske kommer bli en god vän?


Och när maken kommer hem har han med sig världens present till Slurkis - gåstolen som vi beställde i torsdags.


Shit. Nu är han överstimulerad och trött igen

Hoppas nu han kommer sova riktigt gott inatt för vilken fartfyllt och äventyrlig dag det varit!


...det gäller att ladda...

 

Slurken tar igen sig och laddar inför dagens aktivitet; babycafé


...jag gjorde en sjal-MacGyver...

Vilken fin ny sjal jag har köpt kanske ni tror. Fel. Såhär blir det när man packar inför resa till föräldrarna i småstaden och får med allt utom det viktigaste - sjalen.


Så jag fick göra en sjal-MacGyver av det hela och knyta samman två av mormors lakan. Voila! På så sätt räddade jag den supertrötta, överstimulerade och ledsna Slurken så han fick sova.


...Vi köpte glass, strosade och kikade på blomster...

Vi bestämde oss för en promenad och när vi kom in i parken var det blomstermarknad/utställning där och det var så mysigt att bara av en slump hamna mitt i detta roliga. Vi köpte glass, strosade och kikade på blomster. Det var supernajs! Slurken sov gott i MT:n från mysigtdesign som jag Ä L S K A R!

Ikväll ska vi grilla, första gången i år, hoppas vädret håller sig :)



...kladda bör man annars dör man...

MMMm! Foodz!!


...det ska ju löna sig att tvätta...

 

Det är inte var dag man hittar femtio spänn i tvättmaskinen


EC for the win

 

Att sitta på pottan är både kul och spännande när man är en liten Slurk :)


...Efter att sett hur fint de i min mammagrupp har det får jag lite dammångest...

Slurkis vaknade tidigt, bajsade på pottan och sen gick vi till Hemköp (som öppnar kl 7, fatta vad tidigt!) och handlade hem frukost till mig. Tack och lov blev han trött igen och somnade till 8. Jag la mig i sängen brevid och såg ett par avsnitt av unge mödrar danmark och somnade vid kvart i åtta och fick sova en hel timme innan slurken vaknade och var kissnödig.

Natten var liksom inte att leka med. Slurkis var i helikoptermode mer eller mindre hela natten vilket inte är det lättaste att sova bredvid. Får ta igen det i natt.



Idag ska jag (åter igen) fejja här hemma. Efter att sett hur fint de i min mammagrupp har det får jag lite dammångest.


...haft en awesome söndag med andra ord....


Schysst dag idag. Vi har fikat, slappat, sett serier. Haft en awesome söndag med andra ord. Och för att avsluta denna fantastiska dag har vi beställt hem mat från onlinepizza.

Jag har dock uppfyllt min husmorsroll ändå och lagat sötpotatispuré med vitlök och sen ska jag laga currygryta som vi gör matlådor av. Husligt värre :)

...mat och pengar är till för att njutas av....

Vi överlevde natten. Slurken sov bra och vi gick upp vid 9. Han vaknade dock 5.30 och behövde bajsa men somnade gott om sen. Lite tutte i mun och han slocknar snabbt ;) Idag är stora dagen för min make. Han ska springa Göteborgsvarvet för första gången!

Jag som trodde att Göteborgsvarvet skulle sändas på TV. Nu måste jag och svärmor sitta klistrade framför datorn istället. Vi måste ju se när maken min (och sonen hennes) kommer förbi kamerorna ;)

Slurken har däckat i soffan. Jag tror han laddar inför pappas lopp, så han inte missar något.
Jag unnande mig lyxfrulle idag. Glutenfri stor macka med lax och wasabikräm och till förätt(!) en glutenfri chokladmuffin som var to die for. Priset dog man också lite av. 25:- och inte var den direkt stor. Sjukt god - ja. Men liten.

Ändå har jag lust att gå till stället igen för att handla fler muffins.
Pengar är väl till för att njutas av eller hur är det? :)

...hellre begagnade kläder av god kvalité än nytt som slits efter två tvättar...

Idag har jag unnat Slurken lite nya (begagnade) kläder. Min favvo socondhandbutik har så sanslöst mycket fina saker att jag vill köpa allt till honom. Men detta kom med hem, samt ett par PO.P-byxor och en PO.P-body i blått och gult.



Slurkis kommer vara så färgglad och fin i sommar :) Den oranga bodyn är från Katvig, den gula från Meandi och byxorna från Hugin Mugin. Plaggen kostar typ 69:- styck och är oftast nästan i nyskick. Med andra ord, väl värda sina pengar. Det känns både mer miljöväntligt och trivsammare att handla av en lokal butik och dessutom kläder som redan är producerade. Det behöver inte vara nytt för att vara nytt :)

Efter det handlade jag tvättnötter så jag kunde tvätta igen. Tvättnötter är verkligen das shit. Ekologiskt, miljövänligt och det blir inte bara rent utan det luktar fräscht utan för den sakens skull kemiskt. Och för oss med allergi är det perfekt!

Idag fick Linnéa och hästen paketet som vi skickat till dem och hon verkade bli superglad. Det är så sjukt kul att få göra folk så glada på ett så enkelt sätt :) Jag blir så glad, av att hon blev så glad. Och just ja, fikade med L idag också och det är inte klokt vad stor hennes tös blivit!


Nu sover Slurkis i sjalen, vilket kommer sabba kvällsrytmen helt. Men det får vara så idag. Jag och Slurkis är ensamma hemma då mannen är och ska springa Göteborgsvarvet i morrn, han reste dit redan idag. Första natten helt själv med vilda babyn. Känns lite märkligt men det går säkert bra! Slurken är en rätt lugn nattbebis - för det mesta.

Fingers crossed!

Det skär i mitt hjärta när jag läser om mammorna som låter sina spädisar ligga och skrika efter närhet


Slurken har fått sin 5 månaders vaccination och han skrek och tårarna sprutade, den stackaren. Tack och lov gick jag dit med honom i sjalen och inte i vagnen för så fort han kom ner i sjalen blev det mycket bättre. Såklart. Han är ju ett sjalbarn.

Eftersom Slurkis har varit sjalsugen deluxe idag då han säkert har ont i benen efter vaccinationen har jag stått här vid datorn och surfat och fastnar på familjeliv. Speciellt en tråd gör mig riktigt upprörd i hjärtat och det är en mamma som skriver att hennes spädis minsann ska "lära sig sova själv" och att ungen får skrika i 15 minuter själv utan att någon av föräldrarna tar upp och tröstar.

Vad faan håller folk på med?

Bebisens skrik är det enda sätt denna har att meddela sig på. Den behöver alltså något när den skriker. Att ignorera detta är, i mitt tycke, helt jävla galet. Och du kan aldrig skämma bort ditt barn med närhet. Det går inte! Det enda du gör är att skapa en trygg unge som förstår att mamma och pappa alltid finns där för henne/honom.

Vi samsover med Slurken. Sen han kom har det liksom rent instinktivt kännts rätt att han ska sova med oss.Vår barnsäng som står bredvid vår säng har dammat igen sen länge. Han har aldrig sovit i den. Han behöver inte lära sig att sova själv!!

Det stör varken mig eller maken att ha en underbar, varm, gosig unge sovandes hos oss hela natten.

Hade du velat bajsa på dig om andra alternativ funnits?

Vi började med att EC:a Slurken när han var 4 månader. Nu är han 5 månader och både kissar och bajsar på pottan. Att EC:a sitt barn handlar inte om "potträning" i den traditionella meningen utan om att lyssna på sitt barns signaler och erbjuda andra ställen än blöjan att göra ifrån sig i.

För egentligen; vem vill göra på sig?

Jag vill inte och jag tror inte att barnen egentligen vill det heller. Har man möjlighet och lust tycker jag själv att det är helvärt att prova på EC. Så länge bebisen (och föräldrarna) trivs med det är det bara att köra på!

Ost är så gott. MAT är så gott! Jag älskar att ÄTA!

Jag och Slurken var redan vid Hemköp 7.30. Det är rätt gottigt att de öppnar redan sju, speciellt närvi har en Slurk här hemma som är pigg och sprallig just vid sjusnåret.

Packade ner honom i sjalen där han förvandlades till en pony och stegrade hej vilt, inte för att han inte ville vara där, utan för att han nog ville se mer. Men att promenera, om än bara ett par hundra meter, med en stegrandes liten bebis i sjal är inte det lättaste. Vi kom fram hela iallafall och handlade frulle och annat livsnödvändigt (läs banan och persikor till muffinsbak).

Väl hemma gjorde jag lyxmacka med vitmögelost och björnbärsmarmelad som jag snart ska mumsa i mig. Det är så gott. Ost är så gott. MAT är så gott! Jag älskar att ÄTA!

Hade jag inte trivst så bra med att arbeta med människor hade jag lätt velat bli provsmakare.

Dagen har endast ett par måsten:
Handla kycklingsallad på hörnan
Fejja här hemma

Sen om jag vill/orkar ska jag prova att baka fler muffins. Sen vi fick vår kitchen aid går allt så sjukt lätt att baka vilket också gör det väldigt mycket roligare.
Nej, smöret på mackorna smälter. Dags att moffa.
Over and out!

MOFF MOFF MOFF!!

Kärleksmoffar från världens bästa lilla Slurk

"...men slappade till det hela och beställer hem istället..."

Gått på en promenad idag med. Idag blev 4 kilometer i parken med Slurken i vår nya Mei Tai och det funkar fint. Jag är förvånad över att ryggen orkar så mycket som den gör men det blir väl så att den tränas succesivt när man bär i sjal. Det är med andra ord inte bara bra för barnet utan också för en själv :)

Idag tänkte vi laga till god kyckling men slappade till det hela och beställer hem istället. Läste hos Lady Dahmer att hon lägger en stor del av sina pengar på mat. Femsiffrigt belopp såsom hon själv sa det och jag förstår henne! Vi har det inte jättefett men vi lägger också mycket pengar på mat. Det är liksom mer än bara föda för oss, det är också njutning och umgänge och jag lägger hellre en större del pengar på mat vi älskar och mår bra av än på "onödiga" saker som vi inte behöver.


Hur gör du?

...Först blir jag förvånad när de stirrar men sen förstår jag...

Slurk i sjal.

Det var en go promenad idag. Och det är rätt lustigt för jag och mannen har burit Slurken i sjal mer eller mindre sen han föddes och är helt van vid att man bär barn såhär. MEN! Alla är inte vana vid att se en Slurk i sjal.

Först blir jag förvånad när de stirrar men sen förstår jag. Just det, det är inte så vanligt att se folk på stan med bebisar/barn i sjal. Och då bor jag ändå i storstan. Visst, det finns folk man ser då och då men det är sällan och när jag väl ser nån annan med barn i sjal blir jag nästan lite förvånad (hur koko är inte det?) och tycker det är lite spännande att fler gör som vi.

För vår del hade vi aldrig klarat oss utan sjalen. Därför har jag köpt sjal till alla jag känner som får/ska ha barn. För jag vet hur viktig den varit för mig - och framför allt för Slurken.

kul att hemköp är snabbare på att ändra namn än banken

Fick idag hem mitt nya Hemköpskort.

Tycker dock att det är lite sorgligt att Hemköp är snabbare än banken på att skicka ut nytt kort. Det är ju lite så att jag behöver nytt bankkort mer än jag behöver mitt Hemköpskort. Likaså mitt körtkort. Där har det inte kommit papper heller. Så jag ringde igår och fick veta att mitt körkort varit anmält som försvunnit sen 2005(!).

Jomen tjena! Här har jag alltså gått runt med ogiltligt körkort i 6 år utan att fatta det. Och jag fattar inte varför det blivit förlustanmält från början eftersom jag har det i plånboken. De på transportstyrelsen visste inte varför heller.
Aja, nu är det ordnat och nya papper är på väg.

Och för att liva upp inlägget lite, det är trots allt fredag, så bjuder jag på denna bild.
Slurk i turban!



"Jag klarade av att behärska sig trots det var billigt..."

När jag gick förbi Hemköp idag ser jag en stor skylt utanför där det står "Påskmust 2:- plus pant" och i samma sekund som jag läser detta får jag en bild i huvudet av galna pensionärer och aptörstiga kids som bara TOKhandlar på sig sjukt mycket påskmust för att det är billigt.
Döm min förvåning när jag kommer fram till all billig påskmust och inser att den inte bara finns kvar utan det är ingen direkt som tokhandlar den heller. Trots den är så billig.

Jag behärskade mig också faktiskt. Jag köpte bara två stycken påskmustar. Jag hade velat köpa JÄTYTEMÅNGA bara för jag hade kunnat men jag behärskade mig trots att det var sjukt billigt.

För ärligt talat, det är gott med Påskmust, men vad ska jag egentligen med 10 liter till?

Idag blir Slurken 5 månader!

Och detta firade han med att bajsa på pottan (tredje bajsen på raken nu som hamnar där) rulla från rygg till mage i soffan och kräkas ner hela mig.
Storfest med andra ord!

Jag kan inte fatta att han, som kom 4 veckor för tidigt (lika hieda som sin mamma), har kommit igen så bra.
Slurkis vägde trots allt bara 2685g och var 46cm lång när han föddes. Nu 5månader senare väger han närmre 8,5 kilo och är runt 65cm lång. Och detta bara på bröstmjölk.
I haz superfoodz in boobs!




Följ min blogg med bloglovin

blejbo i parken

idag har vi haft sjukt härligt parkhäng, jag och blejbo. vädret har varit kanon så att välja mellan parken och lägenheten var ju inte direkt svårt. Blejbo somnade gott efter sin slurk och jag passade på att njuta av det fantastiska väder som vi har blivit överrumplade av.

Välkommen till min nya blogg!